Bisættelse

Hvad er forskellen på begravelse og bisættelse?

En begravelse er, når kisten bliver sænket i jorden på kirkegården, en bisættelse er, hvis kisten bliver brændt, og en urne efterfølgende bliver sænket i jorden. Læs mere om begravelse her

Bisættelse i kirken foregår på næsten samme måde som en begravelse. Der spilles musik, synges salmer og præsten holder en tale. Da kisten ikke nedsænkes i jorden ved en bisættelse, foregår de 3 omgange af jordpåkastelse inde i kirken eller kapellet. Afskeden foregår ved rustvognen som langsomt kører bort mens pårørende forbliver ved kirken.

Efter den første proces vil der komme endnu en vigtig dag hvor urnen er kommet tilbage til kirken. Enten skal den nedsænkes i jorden på et personligt gravsted, i en plæne med en mindeplade, en anonym grav eller med særlig tilladelse i egen have.

Har du spørgsmål, eller er du i tvivl om hvilken løsning i skal vælge, kan du altid søge rådgivning hos os.

Bisættelse Til Fast Pris

Hos Begravelse Til Fast Pris får du også bisættelse til fast pris, som er 10.500 kr. 

Mange finder stor trøst i at have et gravsted at besøge, men flere vælger også en anden løsning er en bisættelse. 

Begravelse og bisættelse på privat grund.
Du kan ansøge om tilladelse til begravelse af urnen på egen grund, hvis du har mere end 5000 kvadratmeter. Du må ikke markere graven med et mindesmærke.

Skovbegravelse
Efter en bisættelse kan i vælge at få urnen begravet i skoven, hvor en kommune har anlagt særlige begravelsespladser til det. Her ser du en oversigt med alle nuværende lokationer.

Spred asken på havet
Du kan få tilladelse til at sprede asken på åbent hav, større fjorde og bugter, men ikke ud over en sø. Der gives kun tilladelse hvis afdøde selv skriftligt eller uden tvivl havde ønsket det. Hent blanket om personligt ønske.

Uanset om I vælger at få nedsænket urnen, eller i vil ansøge om at sprede asken på havet, så står vi klar til at hjælpe.

Ring trygt til os på tlf.  30 32 62 01

Åbningstider: 07:00 - 24:00 Hver dag, weekender & helligdage